Rätt tandläkare kan göra en ordentlig undersökning och ställa rätt diagnos och förklara dina symptom – hur de uppstår och hur de kan lindras. Jag kan rekommendera rätt sjukgymnast och kiropraktor om det skulle behövas för att få dig symptomfri.

Om dina besvär orsakas av att du gnisslar och /eller pressar tänder kan du behöva en bettskena för att få musklerna att slappna av. Den kan kanske inte få dig att helt sluta gnissla men hindrar att du gör dig illa i muskler och käkleder och att tänderna slits ner.

Ibland kan tandgnisslingen/pressningen ge rejält ont i en eller flera tänder och misstas för en tandvärk som ska behandlas med rotbehandling.

Jag kan utreda orsaken till dina besvär. Det kan finnas en tandkontakt som stör i bettet och triggar gnissling och pressning i ett försök att få bort störningen. Det kan jämföra med att ha en sten i skon – bara det att ”stenen ” kanske är bara några 10- dels millimeter eller bara en felaktig lutning eller utbuktning på tandytan.

Jag gör en analys av din bettfunktion och tandkontakter och justerar sedan tänderna genom en bettinslipning om det behövs.

Bettskena   bettskena-med-tänder